Grinding sound on right side? - Club4G Forum : Mitsubishi Eclipse 4G Forums - 2006-2012 Eclipse Authority
Support Our Troops!         
 

Go Back   Club4G Forum : Mitsubishi Eclipse 4G Forums - 2006-2012 Eclipse Authority > General > Problem Reports

Problem Reports If you have a problem with your Eclipse you need assistance with, this is the forum to post your question and get answers.


Welcome to the Club4G Forums where you can join fellow owners from all over North America discussing anything related to the 2006+ Mitsubishi Eclipse. You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. To gain access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, you must register today!

  • Participate in over 100 specialized forums!
  • Get event information regarding meets, mod days and help in our regionalized forums.
  • Gain access to our classified marketplace to buy, sell or trade parts.
  • Levarage a vast collection of Do-It-Yourself guides on steps on working on your Eclipse
  • Access to the growing online parts directory which gives you insight on available parts and the vendors that carry them.
  • Communicate privately with other owners.

All of this and much more is available to you absolutely free when you register for an account. Sign up today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old August 8th, 2020, 11:36 PM   #1 (permalink)
Senior Member
 

Name: Flin
Join Date: Feb 2018
Location: Modesto, CA
Vehicle: 2008 Eclipse GT
Posts: 156
Rep Power: 3
fcabagnot is on a distinguished road
Grinding sound on right side?

Hey guys, quick question. I've been having this problem for a while now and can't seem to pinpoint what's causing it. So basically it only happens when I've driven the car for a while and warmed up, or when I'm soft braking at low speeds, like in a parking lot or something, but it doesn't occur during normal braking. It also comes out when I'm entering a dip of some sort, like a parking lot or something. Has anyone ever had this issue before? Wheel hub bearing? Bad strut mount?
fcabagnot is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old August 9th, 2020, 03:00 AM   #2 (permalink)
Basically Stock
 
Sabertooth^2's Avatar
If it does it in hard low speed cornering, I'd vote wheel bearing. It'll sound like a scraping noise intermittently
__________________
Photobucket p500 fix

My Build Thread


Find me at 4G World
Sabertooth^2 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old August 9th, 2020, 07:12 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 

Name: Kyle
Join Date: Jan 2018
Location: Ohio
Vehicle: 2006 Eclipse GS Auto
Posts: 1,839
Rep Power: 4
pcfreak4 has a spectacular aura about
Could be parking brake shoes stuck
pcfreak4 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old August 9th, 2020, 11:51 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 

Name: Flin
Join Date: Feb 2018
Location: Modesto, CA
Vehicle: 2008 Eclipse GT
Posts: 156
Rep Power: 3
fcabagnot is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Sabertooth^2 View Post
If it does it in hard low speed cornering, I'd vote wheel bearing. It'll sound like a scraping noise intermittently
I thought it would've been the wheel bearing too. I ended up installing new rotors and pads today, and I made sure everything was secure and tight. The wheel bearings seem to be in good condition. I think I ended up fixing the problem. There was actually something lodged in the brake pad, like a rock or something. No clue why I did not see this before. Also, the brake shims seem to be a different size? I'm not sure how it got that way, but the left side had equal shims. Replaced all brake hardware and so far so good. I think that fixed the problem. Thanks for the reply again bro, you're always here to help I appreciate that.
fcabagnot is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old August 9th, 2020, 11:51 PM   #5 (permalink)
Senior Member
 

Name: Flin
Join Date: Feb 2018
Location: Modesto, CA
Vehicle: 2008 Eclipse GT
Posts: 156
Rep Power: 3
fcabagnot is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pcfreak4 View Post
Could be parking brake shoes stuck
The sound was coming from the right passenger side.
fcabagnot is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Tags
bad, bearing, car, ding, dip, drive, grinding, issue, low, mount, parking lot, problem, question, sound, strut, wheel

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Club4G Forum : Mitsubishi Eclipse 4G Forums - 2006-2012 Eclipse Authority forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Real Name
What name do you go by?
Location
Where you live.
Type of Car
Year/Model/Trim
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger