Mitsubishi Eclipse 4G Forums banner

maf

  1. 4G Eclipse GS/SE Specific
    Hello. Does anyone know the part numbers for the upstream oxygen sensors? I am looking for an OEM replacement. Also, I bought a MAF sensor from CarParts.com. It was only like $50 compared to the $400 on OEM part websites, but it's supposed to be OEM with the original part number. Anybody have...
  2. Club4g AutoGuide Forum Support / Help
    Now I have a plug that I can't find where it goes! The MAF is plugged in this is a smaller 2 prong red and pink wire plug that went to the old air box.
  3. Problem Reports
    I have a 2009 with the 2.4L that after pulling into the driveway the other night the check engine light came on and it started idling rough as hell. I shut it off and restarted it. It started back up but ran rough as hell, tach was at around 1000rpms but it felt like 150-200, it would finally...
  4. 2006-2012 Eclipse (General 4G)
    i have checked and searched everywhere before i posted. We seem to can't fix this pesky code.the following is what have been done: checked for vacuum leaks as it has a DC sports air intake and could not see or hear any leaks. cleaned MAF- the only thing odd with that was the rubber o ring is...
  5. 4G Eclipse GS/SE Specific
    So here's the lowdown: I have changed the camshaft sensor/crankshaft sensor, thermostat, coils, spark plugs, coolant, cleaned MAF, cleaned throttle body, put new clutch and throwout bearing. Oil is topped off good and no real leaks. The car drives real good for about fifteen minutes and then...
  6. Problem Reports
    So I had a code on my 2006 mitsubishi eclipse gs 2.4 L 4 cylinder. Where it said Catalytic converter warm up efficiency was bad. I was told it could be one of a few things. The MAF sensor (I replaced it, and made no change) the catalytic converter was bad, or that it was the downstream oxygen...
  7. 4G Eclipse GS/SE Specific
    Hey guys, I've recently been having a problem with getting my 2011 Eclipse GS automatic to start. I was wondering if anyone has had the same problem or has any idea what the problem could be before I take it in to a mechanic. When I start, the engine turns over and starts, but has a very rough...
  8. Problem Reports
    07 GT This is a new one for me. Cold start I have been getting a bad misfire and loss of power. The car would sputter down the road until it warmed up and enters closed loop operation. In closed loop it run great with no issues at all. I pulled codes today and have: P0057 heater control b2s2...
  9. New Members Forum
    so im new to the group, and not sure if this topic has been covered, please send the thread if so. i bought a 2001 gs 5 speed, for 400 running, w/o dtc codes, had a slight idle prob after warm, and pulling up to a red light car had to be in neutral and the throttle had to be feathered to keep...
  10. Problem Reports
    The P0102 code is the MAF circuit low input code. For me it threw a check engine light and the car wouldn't stay running unless I gave it gas. Ran super rough otherwise. The TCL light also comes on. I'm guessing anytime the car is running bad the TCL light probably comes on, because the 4G...
  11. Automotive For Sale/Wanted
    DC Sports Cold Air Intake Pretty self-explanatory. This fits the 4G69 (06-08,5MT). I know there's a difference in the 09+, but I can't remember what's relevant to that. It came off my 06 GS MT. I'm also including the MAF sensor, which to my knowledge still works, as well as a AEM water sock...
  12. 2006-2012 Eclipse (General 4G)
    I bought the Turbo kit from RRM for the Ralliart 2.4l Mivec, what i have is the 2006 Mitsubishi Eclipse 2.4l, 4G69 motor and i am confused as to how the Vacuum lines and piggyback ecu vacuum sensor hose all get hooked up at the air manifold. Can some one either show me a pic or drawing of where...
  13. Problem Reports
    I’m stumped. I got a 2008 Mitsubishi Eclipse GS. When I turn the AC on, the engine hesitates and I lose power. I read the MAF sensor needs to be cleaned but that there was a mention on the cleaner directions not to use on Mitsubishi vehicles. Now, on the Lancer/Evo forum, some posters have used...
  14. Problem Reports
    2006 GS 2.4 coupe Recently the car broke the teeth off the timing belt, took a bit to figure out that was the issue but first replaced the fuel pump, then noted the cam was not spinning when it still wouldn't start. Replaced the timing belt and water pump Car ran fine for a couple weeks, then...
  15. 4G Eclipse GS/SE Specific
    Hey everyone! My son's 06 Eclipse 2.4L died last night on the highway. His CEL gave the codes of P0421 & P0431 as well as P0102. I understand that the codes mean that the cats are bad but the P0102 was for the MAF. The car will start up but will die immediately without feathering the gas...
  16. 4G Eclipse GS/SE Specific
    Hi All, New problem popped up code P0174 no other codes Things we did prior to this code due to other codes: Replaced exhaust manifold and 4 O2 sensors a few months back as we had a different code indicating precat and O2 problems and live data was showing precat and O2 sensor readings that...
  17. Tuning and Electronics
    I hooked up the Aem Fic, everything except o2 and Maf wires, i got all settings on maf/percent, and the car starts and runs but will idle down to about 680-700 and may cutoff....i checkec error codes:Open Loop due to engine Load on Deceleration...Why is this happening any ideas:
  18. New Members Forum
    05 Eclipse GT 3.0L V6 5spd injen cold air intake magnaflow exhaust drilled/slotted rotors 2000w alpine mp3/pandora system R12s 16,000 lumen 6500k HB4 LED headlights 16,000 lumen 6500k H1 LED fog-lights 28,000 lumen 6500k 22 inch Rigidhorse 7D light-bar full blue T10/T5 interior including...
  19. Problem Reports
    I've been browsing the forums for the code P0421 and it seems many people have this issue. I have read Desert Rat's post about this problem on the constantly asked questions but this is for when the SES light is on, and mine is gone. In addition to this, I have also recieved P0174 and P0171 but...
  20. Problem Reports
    Ok so i am a new eclipse own (had the car for 4 days now) and when i purchased it, it had a known idle issue. The car is a 2006 GS with the 2.4 all stock. The car will start and rev to around 2K and fall back down to about 1600. Then it will bounce back and forth from 1600 to 2K. Not a fast...
Top