Mitsubishi Eclipse 4G Forums banner
rough
1-20 of 29 Results
  1. 4G Eclipse GT/SE Specific
    So I was driving today on the freeway and I was in second gear to overtake a big semi, but I didn’t realize I had to shift! (stupid me) so the the tach bounced off the limiter and I just hear my exhaust go “pop pop pop” and the car shut off. I coasted into a gas station, tried to start it up...
  2. Problem Reports
    since i bought the car everytime i turned on the ac the car starts to idle rough i dont know what it could possibly be if anyone knows or can assist i will be grateful thank you (checked if this was already posted could not find one)
  3. New Members Forum
    hello my name is james im from san antonio i have a 2008 eclipse that i recently put a turbo on its been having a rough idle and dying and lack of acceleration when i step on the gas from a complete stop it had some codes that came up to be the purge control valve and multiple misfires i was...
  4. 4G Eclipse GS/SE Specific
    Hey guys, I've recently been having a problem with getting my 2011 Eclipse GS automatic to start. I was wondering if anyone has had the same problem or has any idea what the problem could be before I take it in to a mechanic. When I start, the engine turns over and starts, but has a very rough...
  5. 2006-2012 Eclipse (General 4G)
    All 4 02 sensors are at the bottom of the car they meet together vs at there separate banks. A shop told me to install factory exhaust manifolds. And I believe rhe headers on this GT are from obx. Any ideas? It has a rough idle to it as well. Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. Eclipse Performance
    As some of you know, I'm building my GT for drag. I don't intend on breaking any records, but I do plan on going fairly often (at least one session per week). I know that could be rough on the components, especially so on a modified car, so my question is not so much what can break, but what...
  7. Problem Reports
    I have a 2007 Eclipse and the battery , alternator and starter have already been replaced . When we try to crank it nothing happens like the battery automatically dies. So i jump started it with another vehicle and it ran fine while connected but then once i took the jumper cables off it runs...
  8. Problem Reports
    Been having some problems with shifting with my 07 eclipse gt, sometimes it's smooth as could be and other times it feels like the clutch isn't working properly. I read on a separate forum that the brake lines and the clutch lines share a reservoir, I'm not sure if that is actually the case, but...
  9. Problem Reports
    I've been browsing the forums for the code P0421 and it seems many people have this issue. I have read Desert Rat's post about this problem on the constantly asked questions but this is for when the SES light is on, and mine is gone. In addition to this, I have also recieved P0174 and P0171 but...
  10. Problem Reports
    I have been having issues with my 07' GT. The car was running fine one day an the next it was idling rough on my way to work. It would idle around 300-450rpm not its normal 600rpm and shake the car. Then if I were to come to a complete stop it would stall and die. I am the second owner and...
  11. New Members Forum
    Good evening, Love(d) my 2011 6 cylinder sport Eclipse... Last week my battery totally died while I was out of town. I came home, jumped the battery and put article charger on battery. I put a new battery in it too...but no change to the following problems. The car now runs rough, stutters...
  12. Problem Reports
    I have an 07 GT Spyder wit abut 130k miles I just had the clutch, slave cylinder, throw out bearing, and flywheel replaced. I noticed prior to having all of that work done and afterwards that there was a slight vibration in the clutch pedal. I could feel the vibration with the car out of gear...
  13. 4G Eclipse GT/SE Specific
    Hi all, I have a 07 gt-p 6 speed manual. I am having a hard time shifting from first to second anywhere over idle speed. I have to push really hard into gear and it feels too rough. At rpm lower than 1500-2000 its no problem. For a while i kept playing with shifting slower and then faster and...
  14. 2006-2012 Eclipse (General 4G)
    So I just took the intake off for the first time and basically what I was looking to do is check each spark plug to make sure there was no oil on them and I attempted to do a compression test on each cylinder I ended up not being able to do the compression test because I couldn't figure out how...
  15. Problem Reports
    Hi everybody, I've searched the forum for this specifically and I could not find anything on this, so I figured I'd post a question about it. Recently I've purchased an A/M Header w/integrated cats; replaced Bank 1 Sensor 1 O2 Sensor, and managed to reset all codes after logging necessary...
  16. Driveline
    Ok, so i was going down the road, cruising on 40, and out of nowhere literally my car starts to violently shake, as if the wheel was falling off, like a horrible brick road. I wasn't too far from my house, so I got it there, saw my boot was cut open. So i replaced my right axle with one from...
  17. Problem Reports
    I have a totally stock 2006 eclipse gs and when I start the car it idles rough for about 5 to 10 minutes then smooths out and runs great until I shut it off, then when I start it again the process starts all over. The check engine light isn't on and there are no trouble codes. What could be...
  18. 4G Eclipse GT/SE Specific
    Hello, first time poster these forums have helped me a lot thus far. My car has 94,000 Miles I just got a full timing belt replacement done on the car, everything else appears to be in great condition as the car was originally from Florida. When I am at idle my RPM barely moves, however there...
  19. New Members Forum
    I'm new to the eclipse and i love mine. But I am running a p0421 code. the cat con on the left side has already been replaced once so i didn't know if i had a chance of it being something else. i looked at the other thread about the p0421 and i was hoping for one of those other two problems(o2...
  20. Problem Reports
    Gutted 3 cats no prob added CAI BIG problems So after I gutted all 3 cats life was great. I got a big hp performance boost. I put a Cai on and now I'm having trouble. I completely took all stock air input out of car. I hooked up just the vacuum tube to cai. And plugged in maf sensor. Car...
1-20 of 29 Results
Top